5 червня - Всесвітній день охорони довкілля

5 червня - Всесвітній день охорони довкілля

Сьогодні, 5 червня відзначається Всесвітній день охорони довкілля. «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами», – ще у 1971 році 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу розуміли це і надіслали відповідне звернення до Генерального секретаря ООН. Вже 5 червня 1972 року в Стокгольмі почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено ЮНЕП – Програму ООН з навколишнього середовища. А 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосили 5 червня Всесвітнім днем охорони довкілля (World Environment Day), який щорічно відзначають у всьому світі. Дотримання чистоти на території Бишівської сільської територіальної громади - це одна з найактуальніших проблем сьогодення. Всесвітній день охорони довкілля нагадує нам про важливість збереження й усвідомлення впливу людини та її діяльності на природу, необхідності дбайливого ставлення до природних ресурсів та сортування сміття. Висловлюємо щиру подяку всім мешканцям та мешканкам нашої громади, активістам та активісткам екологічного руху, трудовим колективам, громадсько-політичним організаціям, за активну участь у покращенні довкілля та екології нашої громади, прибирання та озеленення територій, збір та сортування сміття, використання безфосфатних побутових миючих засобів. Дякуємо пані Тетяні Оверчук за її вклад в збереження чистого довкілля нашої громади, за організацію вивезення та встановлення яскравих та привабливих контейнерів для збору скла, пластикових пляшок та алюмінієвих банок.

Зустріч з керуючим територіально відокремленим безбалансовим відділенням номер 10026/0773

Зустріч з керуючим територіально відокремленим безбалансовим відділенням номер 10026/0773

4 червня 2021 року проведена робоча зустріч представників Бишівської сільської ради, в особі голови Івана Юрійовича Розная та начальника фінансового відділу Тетяни Анатоліївни Потапович, з представником АТ «Ощадбанк», керуючим територіально відокремленим безбалансовим відділенням номер 10026/0773 Ігорем Андрійовичем Ковалем. Під час зустрічі були обговорені питання діяльності банківського відділення в с. Бишів й пакетні послуги Ощадбанку для фізичних та юридичних осіб.

Примусового переведення виплат пенсій на картки з 1 вересня не буде: Укрпошта продовжить доставляти пенсії

Примусового переведення виплат пенсій на картки з 1 вересня не буде: Укрпошта продовжить доставляти пенсії

Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277 від 29 березня 2021 року. Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

Сільський голова Іван Рознай долучився до роботи Конгресу місцевих та регіональних влад

Сільський голова Іван Рознай долучився до роботи Конгресу місцевих та регіональних влад

Вчора, 3 червня, у Хмельницькому відбулося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. У засіданні особисто взяв участь Бишівській сільський голова Іван Юрійович Рознай у режимі відеоконференції у м. Фастові.    «Реформа децентралізації є складним, політичним та організаційним процесом. Для об'єднання законодавчої і виконавчої влади та організації місцевого самоврядування був саме створений Конгрес - «майданчиком при президентові» для відкритого обговорення актуальних проблем громад України та шляхів їх вирішення» - зазначив Іван Рознай . Під час засідання Конгресу були обговорені питання реалізації реформи децентралізації, забезпечення фінансовими ресурсами місцевих бюджетів, удосконалення механізму розподілу міжбюджетних трансфертів, збільшення обсягу Державного фонду регіонального розвитку, реформування системи архітектурно-будівельного контролю, підготовки до нового опалювального сезону, низка організаційних питань та інші.   Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при президентові України, створений на заміну Раді розвитку громад та територій. Складається з двох палат. Перша - місцева влада, голови ТГ, райради. Друга - голови обладміністрацій та рад.

Відбувся конкурс на посаду директора Центру культури, дозвілля і спорту

Відбувся конкурс на посаду директора Центру культури, дозвілля і спорту

3 червня 2021 року був проведений конкурс на зайняття вакантної посади директора комунального закладу "Центр культури,  дозвілля та спорту " Бишівської сільської ради Київської області. За результатами конкурсу на посаду призначено Смецьку Олесю Миколаївну.

Свято останнього дзвоника 2021

Свято останнього дзвоника 2021

Сьоодні у школах нашої громади пролунали останні дзвоники для 78 випускників 9х класів та 34 випускників 11 класів. Бажаємо усім обрати свою подальшу дорогу і нехай вона буде неодмінно успішною та щасливою! Принагідно дякуємо педагогічним колективам наших шкіл за натхненну працю та вклад у розвиток підростаючого покоління.