Роз’яснення щодо маркування та пакування партій насіння

Роз’яснення щодо маркування та пакування партій насіння

Управління фітосанітарної безпеки  Головного Управління Держпродспоживслужби в Київській області,  в порядку роз’яснення, доводить до відома суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в сфері насінництва та розсадництва, а саме, здійснюють виробництво, доробку та реалізацію насіння, що згідно Наказу № 348 «Про затвердження Порядку маркування та пакування партій насіння і форми етикетки» від 10.07.17 р., маркуванню підлягають усі партії добазового та базового насіння незалежно від призначення, а також партії сертифікованого насіння першої генерації, призначені для реалізації. Партії сертифікованого насіння нижчих генерацій, які призначені для реалізації, допускається зберігати без пакування (у засіках, буртах), але з обов’язковим маркуванням. Згідно з вищезгаданим Порядком, уповноваженим органом щодо обліку етикеток, які використовуються при маркуванні партій насіння сільськогосподарських рослин, є ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції». Маркування партій насіння здійснюється в процесі доробки та пакування насіння. Усі операції проводять за участю аудитора із сертифікації (агронома-інспектора). У законодавстві, маркування визначається як нанесення на етикетку інформації про назву ботанічного таксону, сорт, номер партії, категорію, генерацію, рік та місяць пакування, а також іншої інформації згідно з вимогами законодавства у сфері насінництва та розсадництва. Більш детальна інформація щодо етикеток, матеріалу їх виготовлення, розмірів, способів виготовлення та їх закріплення можна знайти за посиланням: http://surl.li/entac

Безкоштовні юридичні консультації БФ "Право на захист"

Безкоштовні юридичні консультації БФ "Право на захист"

Шановна громадо! У середу, 1 лютого 2023 року з 10.00 до 13.00 год. в приміщенні Бишівської амбулаторії ЗПСМ, за адресою: с. Бишів, вул. Київська, 22Б, Благодійний фонд «Право на захист» надаватиме безкоштовні юридичні консультації. Юридичні консультації надаються з питань:

Сьогодні, 22 січня, ми відзначаємо День Соборності

Сьогодні, 22 січня, ми відзначаємо День Соборності

Насправді ця дата нагадує нам про дві важливі і взаємоповʼязані події в українській історії – проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки, тобто обʼєднання, українських земель. 105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». А через рік цього ж дня, у 1919-му, УНР та Західноукраїнська Народна Республіка проголосили історичний Акт Злуки. Так обʼєдналися в одну державу українські землі, які до цього були розділені кордонами тогочасних імперій.