Довгоочікуваний дитсадок зводять «з нуля» на Київщині в рамках «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА»

У селі Синяк Вишгородського району триває будівництво дошкільного навчального закладу. До цього жоден дитсадок у населеному пункті не працював.

На цьому сьогодні, 28 вересня, акцентував очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Жодне село чи місто не може функціонувати повноцінно, якщо там не належно розвинута соціальна сфера. Наприклад, жителі села Синяк не один рік зіштовхувалась із проблемами через відсутність дитячого садка. Працювати людям потрібно, а дітей залишати не було де. У рамках «Великого будівництва» це питання нарешті зрушилось із місця. До кінця цього року сучасний дошкільний навчальний заклад там плануємо добудувати», – уточнив Василь Володін.

Будівельники вже звели двоповерхову будівлю, оздобили фасад, встановили вікна та двері. Зараз їм залишилось завершити влаштування інженерних мереж, виконати благоустрій території та облаштувати дитячий майданчик.

Після завершення будівельно-монтажних робіт заклад зможе прийняти 75 дітей.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


У рамках "Великого будівництва" на Київщині ремонтують міст, збудований 53 роки тому

У рамках програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” стартував капітальний ремонт мосту через річку Ірпінь на дорозі Р-04 Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка.

Об’єкт був збудований у 1968 році й з того часу жодного разу капітально не ремонтувався.

Наразі ведуться підготовчі роботи та будується об’їзний міст біля існуючого.

В ході реалізації проєкту будуть замінені балки прогонової будови, відремонтовано проїзну частину, встановлено нові знаки, нанесено розмітку, а також встановлено нове перильне та бар’єрне огородження.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Київській області


Нова амбулаторія у Мотовилівці прийматиме близько сотні людей на добу

У Мотовилівці Фастівського району завершили зведення амбулаторії первинної медичної допомоги. Роботи на об’єкті тривали в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це сьогодні, 27 вересня, зазначив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Дуже важливо, щоб якісні медичні послуги отримували всі жителі регіону і в містах, і в селищах, і в селах. Саме тому ми вдосконалюємо наші опорні лікарні, а паралельно будуємо нові амбулаторії. Один із проєктів завершили в Мотовилівці. Будівельна готовність об’єкту там уже склала 100%», – прокоментував Василь Володін.

Загалом амбулаторія розрахована на роботу чотирьох лікарів. Їх послугами будуть користуватись місцеві жителі. Йдеться про понад сім тисяч людей. Очікується, що в день заклад зможе приймати близько 90-та відвідувачів.

Загальна кошторисна вартість об’єкту склала понад 9 млн грн.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА