Фото без опису

Сьогодні, 13 серпня 2021 року, перший заступник Бишівського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віталій Ключник разом з начальником відділу освіти, молоді, спорту, туризму, культури та релігій Володимиром Тарнавським взяли участь у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування», організований за ініціативи Першої леді України Олена Зеленська у співпраці з Міністерством освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство економіки України, Мінрегіон, Держпродспоживслужба, Prozorro та за підтримки громадської організації Національна асоціація громадського харчування, який відбувся у м. Буча.

«Це глобальна всеукраїнська реформа про дітей та для дітей. Робота з реформування системи шкільного харчування розпочалася з комплексного дослідження стану українських шкіл. Ми охопили чотири блоки проблемних питань: застаріла нормативна база, питання якості та безпечності продуктів, ресурсного забезпечення шкіл та культури здорового харчування. Тепер необхідно перейти до їх імплементації», - зазначила перша леді.

У травні цього року було презентовано оновлене меню для шкільних їдалень, яке розраховано на 4 тижні й включає 160 страв та планується впровадити вже з 1 вересня.

Фото без опису

Спікери та фахівці надали велику кількість корисних порад та рекомендацій: складові та єдине бачення реформи шкільного харчування, оновлення нормативної бази, безпечність та якість, ресурсне забезпечення, культура здорового харчування. Головна мета цього регіонального форуму - показати організацію безпечного шкільного харчування для дітей за такими критеріями як асортимент, актуальність, привабливість та свіжість. Також, на форумі відбулася демонстрація обладнання шкільного харчоблока, на якому для всіх учасників форуму був приготований повноцінний обід за 45 хв.

Нагадаємо, реформа шкільного харчування стартувала на початку 2020 року, спільно з Міністерством освіти та науки та Міністерством охорони здоров’я. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису