Про домашнє насильство не прийнято говорити, але це не значить, що його немає і жертва мусить терпіти до скону. Постраждалі від домашнього насильства (переважно жінки) не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства. Діти, які зростають в сім’ях, де відбувається насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.

 

СТОП НАСИЛЬСТВУ

 

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім’ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так! Домашнє насильство має місце в сім’ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження.

 

Зверніть увагу, що домашнім насильством вважаються не лише інциденти між подружжям! Мова може йти і про колишнього чоловіка/дружину, людей, які перебували у громадянському шлюбі (спільне проживання без реєстрації) тощо. До кола осіб, яких визнають кривдниками, можуть належати: прийомні батьки, особи, які спільно проживають чи проживали в одній родині, рідні брати, сестри, опікуни й інші родичі – дядько, тітка, племінниці, двоюрідні брати, сестри, двоюрідні дідусі та бабусі.


Фото без опису

 

ЩО РОБИТИ?

 

Якщо ви проживаєте у нашій громаді і страждаєте від домашнього насильства, ви можете розраховувати на допомогу! Звертайтесь до служби у справах сім’ї та дітей при Бишівській сільській раді за консультацією та допомогою ТЕЛЕФОН, а у разі кризової ситуації в неробочий час, невідкладно телефонуйте в поліцію чи на урядові гарячі лінії.

 

Фото без опису
 

Звертаємо вашу увагу, що служба у справах сім’ї та дітей при Бишівській сільській раді надає психологічну та юридичну допомогу сім’ям, що опинились у скрутних життєвих обставинах (у т.ч. жертвам домашнього насильства), проте НЕ займається нарахуваннями і виплатами для малозабезпечених – це повноваження відділу соціального захисту населення.