Фото без опису
Перегоріла лампочка (блимає, ледве світить). Кому повідомити?

Про необхідність заміни ламп на ліхтарях вуличного освітлення потрібно повідомляти старосту (у Бишеві - 38 (095) 772-19-86). Оскільки їх заміна потребує закупки нових ламп по тендерній процедурі, залучення спецтехніки та фахівців, староста збирає заявки і у разі наявності певної кількості, пише відповідне звернення до Бишівської сільської ради, котра замовляє відповідні роботи по закупці ламп та їх заміні.

Вуличні ліхтарі світять вдень. Чому і як це виправити?

Так буває, коли реле часу, що регулює роботу вуличних ліхтарів, виходить з ладу і потребує заміни. Проте часто трапляються випадки несанкціонованого втручання в роботу системи сторонніми особами, через що правильні налаштування збиваються. Також збої в роботі реле часу можливі після тривалого відключення електроенергії та в період сильних морозів. У разі, якщо ви виявили нетиповий час ввімкнення/вимкнення системи вуличного освітлення, повідомте про це вашого старосту, який/яка може оперативно переналаштувати реле часу.

Чи може староста сам контролювати роботу вуличного освітлення?

Справді, до посадових обов’язків старости входить контроль роботи вуличного освітлення. Проте це не означає, що староста щодня щогодини буває на кожній вулиці села, щоб швидко помітити, приміром,  перегорілу лампу або зміни в налаштуваннях вуличного освітлення. Спільна робота населення і старости буде набагато ефективнішою. Приміром, якщо ви бачите, що реле часу збилось і світло на ліхтарях горить вдень, то повідомивши про це старосту одразу після виявлення такого факту, ви допоможете уникнути марних витрат грошей на оплату електроенергії за освітлення вулиць вдень.

На моїй вулиці відсутнє вуличне освітлення взагалі. Як це виправити?

Старости узагальнюють звернення мешканців і готують заявки, які направляють до Бишівської сільської ради, для виготовлення проєктно-кошторисної документації по встановленню системи освітлення на тій чи іншій вулиці/ділянці вулиці. За наявності коштів у бюджеті громади, такі роботи (виготовлення проєкту та встановлення системи вуличного освітлення) одразу будуть профінансовані, оскільки безпека мешканців – це один з найважливіших пріоритетів нашої громади.

Бачу обірвані дроти. Кому повідомити?

Якщо ви бачите обірвані електричні дроти, ні в якому разі не наближайтесь (зона ураження 8 м від точки дотику дроту до землі). Негайно повідомте про це цілодобовий кол-центр ДТЕК Київські регіональні електромережі (044) 459-07-40 , 0 800 400-740 та старосту вашого села. До приїзду аварійної служби постарайтесь забезпечити охорону зони ураження і попередження перехожих про небезпеку.