Сьогодні, в селі Грузьке відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та вшанування пам’яті солдату Збройних сил України, учаснику російсько-української війни Олександру ТРУХАНУ, який героїчно загинув 07 грудня 2022 року під містом Соледар, захищаючи рідну землю. Меморіальну дошку встановили на фасаді Гружчанської гімназії де навчався Захисник. На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні представники влади, рідні, друзі, вчителі та учні школи, земляки та жителі громади.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано односельцю воїну-Захиснику Миколі Швецю. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, учні школи запалили свічі пам’яті та присвятили вірші для Героїв, які відали своє життя за наше майбутнє.

Трухан Олександр Миколайович народився 6 травня 1985 року в с. Куповате Чорнобильського району Київської області. В селі Грузьке проживав з 1986 року. В лютому 2022 року після повномаштабного вторгнення добровольцем пішов захищати рідну землю. Проходив службу механіком-водієм БМП в 93 окремій механізованій бригаді «Холодний Яр». Похований Трухан Олександр на кладовищі в рідному селі Грузьке.

💛Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України. Вічна пам’ять та шана Герою! Слава Україні! Героям Слава!🇺🇦Фото без опису