Фото без опису

Відповідно до Указу Президента України № 69 від 11.02.2015 року, 20 лютого оголошене Днем увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
П'ять років тому лютневі події, що розгорнулися на столичному Майдані незалежності, вулицях Інституцькій та Грушевського, різко змінили хід української історії. Протистояння учасників Майдану проти військових спецпідрозділів призвело до пролиття крові та непоправних наслідків. 
Фото без опису

За таких трагічних подій з'явилася Небесна Сотня, так назвали Героїв, що полягли за Україну та її майбутнє. 
20 лютого біля меморіального знаку Героям Небесної Сотні в смт Макарів  відбувся поминальний молебень, обряд якого здійснили благочинний району, настоятель церкви Святого Миколая Чудотворця (с. Наливайківка) В.Чорний, настоятель  храму Української православної церкви (смт Макарів) А.Чмелик, церкви ікони Божої Матері Казанської (с. Комарівка) Я.Микола та настоятель церкви Святого Василя (с. Пашківка) І.Копитчак.
З промовами та особистими переживаннями лютневих подій 2014 року до присутніх заходу координатор районного центру допомоги військовим, волонтер О.Герасименко, учасник Революції Гідності, житель смт Макарів В.Фтомович та Макарівський селищний голова В.Токар.
Фото без описуУ кожного з присутніх була своя історія в очах: зі смутком, болем,  особистими спогадами, як безпосередньо учасників лютневих подій в самому серці України, що лишили незагоєну рану на тілі мирної країни, яка четвертий рік поспіль ятрить, і нагадує про себе щодня подіями на Донбасі. Проте в кожному була і є надія, що Україна здолає тяжкі часи випробувань, стане по-справжньому вільною і незалежною державою, зі славним минулим та гідним майбутнім.