На зображенні може бути: 5 людей та текст

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Вакцинація повинна і завжди залишається пріоритетом держави і суспільства, особливо це актуально в умовах воєнного стану. Поширення актуальної достовірної інформації про імунізацію є складовою цього пріоритету.

✳️З метою покращення інформування населення та популяризації рутинних щеплень серед дітей та дорослих в Україні створено Національний портал з імунізації.

❇️Національний портал з імунізації http://vaccine.org.ua — це перший в Україні профільний ресурс, присвячений всім питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин, який розрахований як на фахівців сфері імунізації, так і на всіх громадян України.

На порталі можна дізнатися про Національний календар щеплень дітей та дорослих та вакцини, які використовуються в Україні, групи ризику, які мають обов’язково щепитися від інфекційних захворювань та про вакцинацію за професіями.

🦠Також розміщена інформація про інфекційні захворювання, від яких в Україні проводиться імунізація.Окремі розділи порталу присвячені вакцинації вагітних та жінок в період лактації, людей похилого віку.

❗️Також на порталі розміщена інформація про пункти вакцинації та наявність вакцин.

🔰Робота Національного порталу з імунізації буде сприяти підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням шляхом поширення публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників. Також портал розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних державних установ у сфері охорони здоров’я.