На зображенні може бути: 1 особа та лікарня

💉У Київській області як і по всій Україні триває загальнонаціональна кампанія вакцинації дітей проти кору. Під особливою увагою перебувають діти віком від 2 до 17 років, які з будь-яких причин пропустили планове щеплення за Національним календарем щеплень.

🧬Про проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, паротиту, краснухи серед дитячого населення розповіли під час брифінгу в. о. директора Департаменту охорони здоров’я Київської ОВА Любов Крикливець та завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валентина Ліпчанчук.

🦠Проведення кампанії обумовлене тим, що впродовж останніх п’яти років обсяги охоплення плановою вакцинацією проти кору, паротиту та краснухи в Київській області серед дітей віком 12 місяців та 6 років були недостатніми.

❗️Важливо пам’ятати, що щеплення захищає не тільки вакциновану дитину, а й дітей, які через медичні протипоказання не можуть їх мати. Тому не слід відкладати щеплення дитини, щоб захистити її здоров’я.