30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

🙅‍♂️Торгівля людьми – це злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність. Кожен, незалежно від віку, статі, матеріального чи соціального становища може постраждати від нього.

🫂Відзначення цього дня допомагає привернути увагу до важкого становища осіб, які стали жертвами цього злочину, а також заохотити людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

❌Воєнні дії, які відбуваються на території нашої держави вже 8 років підвищують вразливість українців до потрапляння в ситуації торгівлі людьми. З 24 лютого 2022 року із початком широкомасштабного вторгнення росії на територію України ризик стати жертвою експлуатації стрімко зріс.

🌐За даними Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, з лютого 2022 року близько 10 мільйонів осіб вимушено виїхали за кордон.

🚻Переважна більшість осіб, які рятуючи життя покинули Україну – жінки, діти та люди з інвалідністю.

В рамках Програми захисту і допомоги вразливим мігрантам Міднародної організації з міграції в Україні розроблено інформаційні матеріали як не стати жертвами торгівлі людьми та не потрапити у трудове або сексуальне рабство👇