Фото без опису

Сьогодні в Ясногородці відбувся мітинг-реквієм з вшанування пам’яті п’яти мешканців села, що вийшли захищати свою землю, яких рівно рік тому, близько 14:30 години, окупанти з військової техніки розстріляли на блокпосту Ясногородки.

На місці того трагічного бою, біля церкви у мітингу-реквієму, пом’янути загиблих Героїв - о. Ростислава Дударенка, Юрія Зайця, Івана Панченка, Василя Станекзая, взяли участь начальник Фастівської районної військової адміністрації Волков Юрій Віталійович, Бишівський сільський голова Рознай Іван Юрійович, перший заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ключник Віталій Миронович, староста Ясногородського старостинського округу Василенко Юрій Іванович, представники штабу ДФТГ Бишівської громади, військовослужбовці ЗС України, директор Ясногородської гімназії- освітнього центру Шамота Любов Миколаївна, керівництво КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту» Бишівської сільської ради, представники духовенства, родичі, побратими, друзі, сусіди загиблих героїв, не байдужі жителі Ясногородки та Бишівської громади.

– Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять наших захисників. Вони віддали своє життя, щоб не допустити окупантів в Ясногородку та не пропустили в Київ. Одними із загиблих героїв був настоятель храму села о. Ростислав, який показав своїм прикладом міць духу та віри нашого народу у свободу та незалежність нашої України. На жаль, наших захисників на блокпосту оборони Ясногородки, які залишилися захищати свою землю, 5 березня підступно розстріляли окупанти. Про їхній подвиг розповідатимуть нащадкам. Вічний спокій та вічна пам’ять! - сказав Іван Рознай.

Щирі співчуття рідним наших захисників, а особливо матері о. Ростислава - Надії Василівні, яка від імені Митрополита Епіфанія була нагороджена медаллю за жертовність та любов до України.

Сьогодні, ми вшанували пам’ять наших героїв, наших захисників! За рік, увесь світ остаточно переконається: росія — держава-терорист, а її солдати — військові злочинці.

Ми пам’ятаємо кожне вкрадене життя. Вічна пам’ять загиблим…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису