Фото без опису

Сьогодні, 3 лютого, в Київській ОВА пройшла робоча зустріч із представниками французької компанії «BETEN International» щодо стратегічного планування відновлення Київщини. Серед учасників — президент компанії «BETEN» Жан Рош, керівник проєктів та архітектор компанії «BETEN» Тимоте Малонга та представник компанії «Досвідчений завод» Олександр Сапелкін. Провів зустріч заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко.

Під час наради учасники обговорили стратегічне та оперативне планування відновлення й розвитку Київської області. Зокрема поспілкувалися про практичні кроки щодо реалізації подальших етапів відбудови та модернізації інфраструктури й комунікацій (тепло-,  водопостачання, водовідведення).

Окремо розглянули відбудову пошкодженої внаслідок війни інфраструктури в рамках проєкту «Фенікс, горизонт — 2035». Програма спрямована на стратегічний розвиток населених пунктів. Вона містить комплекс оперативних заходів відновлення з прив’язкою до часу й простору та спрямована на підвищення стійкості громади. 

«Лише відбудовувати ті об’єкти, що пошкоджені або зруйновані — замало. Маємо мислити та працювати більш глобально. Адже наша головна мета не лише відновлення, а стратегічний розвиток і модернізація всієї області. Нові сучасні європейські міста, села та селища з громадськими просторами, новими парками та скверами, школами та дитсадками — ось що має бути на місці зруйнованого російськими окупантами», — зазначив під час зустрічі Микола Бойко.

Довідково

BETEN International — компанія, що спеціалізується на будівельному і промисловому консалтингу та інжинірингу. Протягом 27 років реалізує свої проєкти в Україні. Основний акцент зосереджено на екології: відновлювані джерела енергії, енергоефективність, утилізація відходів, очищення води, комплексні проєкти міського розвитку.