Розпочинається набір учасників на третій потік Всеукраїнського онлайн-проєкту «Єдина Україна».

Проєкт «Єдина Україна» – це Всеукраїнська акція, започаткована Міністерством молоді та спорту України спрямована на формування української громадянської ідентичності серед населення шляхом донесення історичних фактів, вагомих у написанні історії Незалежності України.

Цільовою аудиторією заходу є населення країни, яке прагне усвідомити основні цінності існування української нації, підвищити власний рівень знань про багатовікову історію, важливі події та персоналії українського державотворення.

Проведення акції планується з 17 по 30 жовтня 2022 року через безкоштовні просвітницькі лекції в онлайн режимі.

Програма заходу містить лекційні заняття, тренінги, інші форми взаємодії, та спрямована на формування української громадянської ідентичності у населення на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність).

Основними завданнями заходу є:
– підвищити в учасників рівень знань про багатовікову історію, важливі події та персоналії українського державотворення, державні символи України;
– поінформувати населення про радянські міфи щодо становлення української нації;
– реалізувати програму із практичних занять та гутірок, що формує українську громадянську ідентичність у населення на основі суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність);
– провести онлайн зустрічі з відомими людьми, які роблять вагомий внесок до формування української громадянської ідентичності у населення.

Під час онлайн-заходу на вас чекають тренінги та зустрічі з українськими істориками:
– «Історія України: між правдою і міфами»;
– «Історична декомунізація»;
– «Російські міфи».

Також в рамках проєкту обговорюватимуться імідж України в світі сьогодні і як з ним працювати для нашого мирного завтра.

Реєстрація за посиланням

Проєкт організований Міністерством молоді та спорту України разом з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та спрямований на внутрішньо переміщене населення країни, громадян, які прагнуть усвідомити основні цінності існування української нації.