Фото без опису

Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня.

Цьогоріч для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. російський агресор атакує Україну з 2014 року, а з 24 лютого 2022 року росія розпочала широкомасштабний геноцид українського народу. Україна бореться проти російської агресії, щоб наші нащадки ніколи не знали війни.

Міжнародний день миру був заснований ООН для того, щоб підкреслити важливість миру між усіма країнами та безглуздість воєн. Раніше свято відзначалося в третій вівторок вересня, оскільки в цей день проводилася щорічна сесія Генеральної Асамблеї ООН. З 2002 року свято відзначається в одну і ту ж дату - 21 вересня.

У закладах освіти Бишівської громади цього дня організовано ряд заходів: конкурси дитячих малюнків, книжкові виставки, майстер-класи з виготовлення символу миру – голуба.

ОЗО "Бишівський академічний ліцей"  
Лишнянська гімназія
Яблунівська гімназія
Ясногородська гімназія - освітній центр

Нехай же увесь світ почує голоси наших маленьких українців:
«Дякую мамі, що народила
Дякую татові, що маю сили
Дякую Боже, тобі, за Вкраїну
Милу і рідну мою Батьківщину».

Україна переможе! Україна поверне всі свої території, незаконно окуповані агресором, та на них запанує мир. Відбудуємо та відновимо нашу Бишівську громаду, яка була на захисті нашої столиці. Разом до перемоги!
Слава Україні!