Київська обласна військова адміністрація інформує, що з 1 липня 2022 року набрав чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», якою Уряд запускає три програми, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу. 

1. «Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу», що визначає умови, критерії, механізм використання коштів для надання безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб’єктам господарювання у формі мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

2. «Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства» - визначає механізм використання коштів для надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів з кількістю створених нових робочих місць.

3. «Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства», що визначає механізм використання коштів для надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Ознайомитись з постановою можна за посиланням. Просимо інформувати про надання безповоротної державної допомоги фізичних осіб, суб’єктів господарювання щодо механізму надання вищевказаних грантів, та надати контакти осіб, які мають земельні ділянки, згідно з Порядком надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, в користуванні на строк не менше семи років.