Термінова новина: із 00 год. 00 хв. 30 жовтня на Київщині почне діяти "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Це рішення було прийняте під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС, яке відбулось під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Його підтримуємо і на обласному рівні.
 
Жителі Київщини мають розуміти, що вже не до жартів: ситуація загострюється. Рівень госпіталізації зростає щодня. Станом на сьогодні, наприклад, 53,5% "ковідних" ліжок уже завантажені. Люди потрапляють до лікарень у важкому стані. Усім без виключення потрібен кисень. І поки що ми можемо цю потребу забезпечувати.
 
Щоб стабілізувати ситуацію, з суботи почнуть діяти жорсткі обмеження "червоної" зони. Відповідно будуть забороненими:
- робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
- проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
- робота закладів харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;
- робота ТРЦ та інших розважальних закладів;
- робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
- робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників.
 
Робота всіх перерахованих закладів можлива лише, якщо 100% працівників і всі відвідувачі матимуть "зелений" COVID-сертифікат, який свідчитиме про повний курс вакцинації, або негативний результат ПЛР-тесту.
 
При цьому під час "червоного" рівня епідемічної небезпеки дозволена робота банків, АЗС, аптек, ветеринарних магазинів та усіх продовольчих. Але обов’язковою умовою залишається дотримання всіх протиепідемічних правил.
 
Звертаюсь до всіх жителів нашої області: потрапити в реанімацію чи вакцинуватись - це вибір кожного. Але питання серйозне і тільки за допомогою щеплення ви зможете захистити своє здоров'я.

Нагадаю, що центри масової вакцинації у нас працюють у всіх районах. Їх адреси є тут: https://bit.ly/3pGGQTt. Ніхто не мріє потрапити в лікарню і, тим більше, лежати під киснем, а ризики цього дуже високі. Тож подумайте про наслідки і вакцинуйтесь.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА