Фото без опису

Майже 20 млн грн із обласного бюджету отримають громади Київщини для забезпечення стабільного опалювального сезону цього року.

Ми розуміли, що допомога в цьому питанні є для них вкрай важливою та необхідною з огляду на складну ситуацію на газовому ринку. Тож ОДА ініціювала та розробила програму "Фінансової підтримки місцевих бюджетів Київської області з часткового відшкодування різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню, встановлених органами на 2021 рік". Нашу ініціативу про виділення коштів щойно підтримали депутати Київської обласної ради під час засідання сесії.

Акцентую, що забезпечити людей стабільною подачею тепла - це ключове завдання, яке поставив Президент України Володимир Зеленський. Щоб зменшити навантаження на місцеві бюджети, для громад будуть передбачені компенсатори. І обласна програма фінансової підтримки є одним із таких ефективних механізмів.

Дякую всім представникам місцевого самоврядування Київщини, які практично долучились до розробки програми та надали економічні обґрунтування щодо часткового покриття різниці в тарифах, а також всім депутатам, які сьогодні проголосували "за". Спільними зусиллями зможемо захистити наших жителів від завищених цін на опалення.