До кінця жовтня на Київщині завершать капремонт ще однієї школи

До кінця цього місяця у селі Пашківка Макарівської громади планують завершити капітальний ремонт місцевої школи. 

Про це сьогодні, 8 жовтня, зазначив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«Пашківську школу відкрили в 1993 році. За цей час заклад не оновлювався, тому умови там бажали бути кращими. Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» дала нам можливість його кращим і зручнішим. Зараз ми завершуємо там капітальний ремонт. Завдяки цьому 140 учнів вже зовсім скоро зможуть навчатись у комфорті», – прокоментував Василь Володін.

Проєкт передбачає виконання внутрішніх ремонтних та сантехнічних робіт, облаштування системи опалення, електроосвітлення, вентиляції, кондиціонування, пожежної сигналізації, а також придбання устаткування, меблів та інвентаря. Його вартість складає 28,3 млн грн. 
Зараз роботи на об’єкті виконані на 95%.


У Рудому Селі на Білоцерківщині завершили зведення амбулаторії первинної медичної допомоги

У Рудому Селі на Білоцерківщині завершили зведення амбулаторії первинної медичної допомоги Роботи  проходили в рамках програми Президента України Володимира Зеленського Велике будівництво

«Нова амбулаторія обслуговуватиме жителів восьми сіл. Йдеться загалом про понад дві тисячі людей. Приміщення забезпечене всім необхідним обладнанням, а також службовим автомобілем для лікарів», – уточнив Василь Володін.

Амбулаторія розрахована на 30 відвідувань на добу. Її послугами користуватимуться жителі Рудого Села, Косівки, Капустинців, Коржихи, Чепіженців, Мармуліївки, Кленового та Володимирівки. 
Загальна вартість проєкту склала понад 8 млн грн.


В місті Славутич і селі Квітневе 6 жовтня відкрили сучасні спортивні майданчики

В місті Славутич і селі Квітневе 6 жовтня відкрили сучасні спортивні майданчики. Об’єкти встановлено в рамках програми “Здорова країна”, спрямованої на організацію оздоровчої рухової активності громадян та започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським.

В рамках відкриття провели ознайомлювальні тренування зі спортсменами громад і місцевими жителями. Унікальність “активних” парків полягає в тому, що кожен тренажер багатофункційний. Поруч з кожним знаряддям є QR-код, завдяки якому можна дізнатися які вправи і як правильно виконувати на спортивному майданчику. “Активні” парки розташовані в загальнодоступних місцях відпочинку.

Наразі в Київській області встановлено 45 “активних” парків.