28 липня в українському календарі позначено важливою щорічною подією — Днем хрещення Київської Русі – України. Це був важливий крок до зміцнення державності та імпульс для розвитку науки, культури, освіти.

Грандіозне святкування 1033-ї річниці Дня хрещення Русі - України усіма районами та територіальними громадами Київської області відбулося у суботу, 24 липня, у селі Копачів Обухівського району на території парку “Київська Русь”.  

Учасники дійства стали свідками феєричної розважальної програми: кінно-трюкові виступи, костюмований парад історичних постатей, які відіграли ключові ролі в історії Київської Русі, давньослов’янські забави, відтворення події прийняття християнства Київською Руссю, розіграш подарунків, смачні страви з багаття та слов'янські напої та настоянки, фотосесія у костюмах епохи Київської Русі, турнір кінних лучників і змагання кінних лицарів, стрільба з требушетів вогняними ядрами, яскраве файер-шоу та запальні танці.

Фото без опису

На святкуванні Бишівська сільська територіальна громада представила цікаву виставку старовинної вишивки, вироби соломоплетіння громади, смачні частування варениками, млинцями, картопляниками зі сметаною, шинкою та сальцем, свіжозварений куліш з прохолодним узваром. Галина Петрівна Гружчанська провела майстер-клас з соломоплетіння.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Бишівський сільський голова Іван Рознай разом з першим заступником Бишівського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віталієм Ключником подякував директору комунального закладу "Центр культури, дозвілля та спорту" Бишівської сільської ради Олесі Смецькій та бібліотекарку Світлані Маніло, вокально жіночому колективу "Чарівниці" та керівнику Ользі Мельникович,  керівнику народного аматорського фольклорного ансамблю "Любисток" Валентині Ступак, працівникам Яблунівського сільського клубу Олені Веремієнко та Любові Бойко, депутатам та старостам сіл за представлення на урочистому святкуванні Бишівської сільської територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису