У Веселій Слобідці зроблено покриття з дорожньої суміші на вулиці Польова, яка не знала не те, що ремонту, а грейдерування останні кілька років. З проханням про впорядкування занедбаної і забутої вулиці Польова (колишня Кірова) мешканці Веселої Слобідки звертались до представників місцевої влади багато років поспіль і лише цього року вони були почуті, а після проведених робіт нарешті стало можливим цивілізоване пересування по цій вулиці.

Те, як і що було зроблено тут – чудовий приклад взаємодії «влада-громада-бізнес», тому розповімо про досвід Веселої Слобідки детально.  

Фото без опису

 

Гігантські калабані на грунтовій дорозі, розмитий і зруйнований місток через потічок, промиті зливами рівчаки і купи нанесеного водою гілля – такою була багаторічна реальність мешканців вул. Польова.

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

На прохання людей, Бишівський сільський голова Іван Рознай ініціював ремонт дороги по вул. Польова у Веселій Слобідці та створення на ній покриття зі щебеню. На жаль, наявних у бюджеті коштів громади виявилось недостатньо для ремонту вулиці довжиною майже 1,5 кілометри.

Але це не зупинило тих, хто прагне змін на краще, хто не просто мріє про благоустрій, а й готовий долучитись особисто до його створення! Мешканці вулиці власними силами розчистили та поремонтували місток через потічок. Необхідну для цього техніку безкоштовно надав місцевий депутат Дмитро Ларчиков.

Фото без опису


Фото без опису   Фото без опису   

Фінансування наступного етапу – створення покриття дороги – було профінансовано з трьох джерел:

  • за кошти бюджету Бишівської громади закупили 57 тонн дорожньої суміші (щебінь різної фракції) та оплатили роботу грейдера;
  • ще 100 тонн дорожньої суміші на прохання Тетяни Ларчикової виділив «Агрохолдинг МС компанії Harveast», який, до слова, завжди безвідмовно допомагає селам нашої громади;
  • додатково 130 тонн суміші закупили мешканці вулиці Польова, зробивши власні грошові внески! Також власними силами вони забетонували відновлений місток через потічок (останній етап бетонування буде зроблено найближчої суботи).

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

Отак власноруч за підтримки влади та бізнесу люди Веселої Слобідки створили собі більш комфортні умови проживання, а питання, яке тривалий час не вирішувалось, було вирішено.

Щиро захоплюємось проявленим ентузіазмом та дякуємо усім учасникам процесу благоустрою та відновлення дороги по вул. Польова за активну громадянську позицію, завзятість, небайдужість до того, що діється в рідному селі, за господарський підхід і безцінне прагнення зробити наші села кращими! Особлива подяка Тетяні Ларчиковій, яка координувала та контролювала всі роботи від початку і до кінця. Нехай добро усім вертається сторицею!

Фото без опису