В Бишівській територіальній громаді 15 червня 2021 року, за ініціативи служби у справах дітей і сім'ї Київської обласної державної адміністрації, відбувся навчально-методичний семінар для спеціалістів служб у справах дітей та сім'ї територіальних громад Фастівського району.

Даний захід пройшов за участі начальника ССДС КОДА Антошко Ірини Ігорівни, заступника начальника служби – начальника відділу Пархомчук Світлани Анатоліївни, спеціаліста Шандро Надії Василівни, а також, начальника ССДС Фастівської районної державної адміністрації Степенко Оксани Ростиславівни, начальника служби у справах дітей і сім'ї Бишівської сільської територіальної громади Беленок Олесі Віталіївни, керівників й спеціалістів Кожанської селищної територіальної громади, Калинівської селищної територіальної громади та Томашівської сільської територіальної громади.

В ході навчального семінару були надані методичні рекомендації з питань забезпечення захисту прав та інтересів дітей і підтримки сімей в новостворених громадах Фастівського району, обговорено роль та завдання служб при організації захисту законних прав та інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, основні аспекти нормативно-правових актів щодо забезпечення соціального захисту та прав дітей соціально незахищених категорій.

Надані роз’яснення Сімейного кодексу України й постанови КМУ № 866 про механізм провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини; рекомендації щодо створення та роботи комісії з питань захисту прав дитини, основним завданням якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток; розглянуті випадки та ситуації з якими зустрічаються працівники служб. Головний спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї КОДА Надія Шандро розповіла про роботу у єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти».  

Загалом, семінар пройшов в дружній обстановці, обговорювалися слушні фахові пропозиції. Начальником служби у справах дітей і сім'ї Фастівської районної державної адміністрації Степенко Оксаною Ростиславівною було підведено підсумки та проведено контрольне опитування слухачів навчального семінару. Для роз'яснення нових постанов Мінсоцполітики та ефективної роботи служб у справах дітей і сім'ї новостворених територіальних громад, було вирішено запланувати новий семінар на найближчий час.

Служба у справах дітей і сім'ї
Бишівської сільської ради