Фото без описуСьогодні, 5 червня відзначається Всесвітній день охорони довкілля. «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами», – ще у 1971 році 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу розуміли це і надіслали відповідне звернення до Генерального секретаря ООН. Вже 5 червня 1972 року в Стокгольмі почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено ЮНЕП – Програму ООН з навколишнього середовища. А 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосили 5 червня Всесвітнім днем охорони довкілля (World Environment Day), який щорічно відзначають у всьому світі.

Дотримання чистоти на території Бишівської сільської територіальної громади - це одна з найактуальніших проблем сьогодення. Всесвітній день охорони довкілля нагадує нам про важливість збереження й усвідомлення впливу людини та її діяльності на природу, необхідності дбайливого ставлення до природних ресурсів та сортування сміття.

Висловлюємо щиру подяку всім мешканцям та мешканкам нашої громади, активістам та активісткам екологічного руху, трудовим колективам, громадсько-політичним організаціям, за активну участь у покращенні довкілля та екології нашої громади, прибирання та озеленення територій, збір та сортування сміття, використання безфосфатних побутових миючих засобів.

Дякуємо пані Тетяні Оверчук за її вклад в збереження чистого довкілля нашої громади, за організацію вивезення та встановлення яскравих та привабливих контейнерів для збору скла, пластикових пляшок та алюмінієвих банок.

Фото без опису

Народна мудрість говорить: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!». Тож, давайте дотримуватися цієї мудрості та зберігати природні ресурси, щоб залишити у спадок нашим дітям, онукам і правнукам чисту планету з відновлювальними ресурсами.

Проявляти свою любов до природи можна починаючи з маленьких кроків: підняти папірець на вулиці, взяти для покупок свою торбинку ,екочашку замість одноразового горнятка, відмовитись від пластикових пакетів, посадити дерево. Лише спільними зусиллями, ми зможемо зберегти довкілля!

Фото без опису