❗️Увага❗️ ПЕРОРАЛЬНА ІМУНІЗАЦІЯ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН на території Фастівського району 07.05.2024-10.05.2024 року

🦠Сказ – одна з найнебезпечніших хвороб, спільних для тварин та людей, яка уражає центральну нервову систему з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини, однак, основним джерелом сказу є червона лисиця. У зв’язку зі стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом займає пероральна імунізація диких тварин.

💉В травні 2024 року заплановано провести весняну кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Під час кампанії будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин.

⭕️Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Розповсюдження вакцини відбуватиметься польовими та лісовими угіддями поза територіями населених пунктів, боліт, водоймищ, авто – та залізничних шляхів.

❕Звертаємось до мешканців громади, що при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин.

Фото без опису