🎊Сьогодні у Ясногородській гімназії – освітньому центрі в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки». Це 1-ий такий клас, який відкрився у Бишівський ТГ.

⛑️«Клас безпеки» — це всеукраїнський проєкт, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

☝️Облаштування класу безпеки у Ясногородській гімназії – освітньому центрі відповідає рекомендаціям Міністерства освіти та науки України. Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги. Для молодших школярів створений ігровий куточок. На відкритті були присутні заступник голови Київської обласної ради Тетяна СЕМЕНОВА, Бишівський сільський голова Іван РОЗНАЙ, начальник відділу освіти Володимир ТАРНАВСЬКИЙ, депутат Бишівської сільської ради Юрій ГРИНЬ, поліцейський офіцер громади Юрій ВАЩЕКО та представники РУ ГУ ДСНС у Київській області.

💛Особлива подяка директору Ясногородської гімназії – освітнього центру Любов ШАМОТІ за пророблену роботу для відкриття «Класу безпеки».Фото без опису