Фото без опису

❗️Сказ особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи.

💢Основним джерелом сказу у домашніх тварин є лисиця звичайна або червона, яка є джерелом збудника інфекції та забезпечує постійну циркуляцію вірусу в природі. Синамтропізація лисиць, неконтрольоване їх розмноження гарантує постійні контакти з безпритульними собаками і котами та поширення сказу в населених пунктах.

🥡Досвід боротьби зі сказом в дикій фауні показує – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин.

🧬Для імунізації диких м'ясоїдних тварин використовується пероральна вакцинація, яка здійснюється шляхом обробки усієї території мисливських угідь , через розкладання принад з вакциною.

💊Приманка з вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Фото без опису

Фото без опису

🎐Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не викликає захворювання у молодих тварин, безпечна для природного середовища, стабільна в польових умовах.

☝️Така вакцинація 10 жовтня була проведена на території Бишівської громади, це забезпечить створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію .

Фото без опису

❗️Звертаємось до мешканців громади з проханням із порозумінням поставитись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки.