Від початку повномасштабної війни багато людей почали скаржитися на погіршення концентрації. Насправді у більшості випадків – це нормальна реакція на ненормальні події, свідками й учасниками яких ми є, наслідок щоденного стресу і хвилювань, браку сну і втоми. Хоча іноді погіршення концентрації може бути й симптомом захворювань.
Можливо, це зображення (3 людини та текст)

Сьогодні ми розповімо про те, у який спосіб можна покращити концентрацію, що є надзвичайно актуальним перед початком нового навчального року.

 

🙇‍♀️Концентрація – це вміння зосереджувати увагу на певному об’єкті або діяльності і водночас ніби «вимикати» всі інші думки, які не є частиною поточної активності. Це особливо важко зробити, якщо на смартфоні чи ноутбуці майже цілодобово виринають сповіщення з месенджерів, електронної пошти, соцмереж. Відволікання на них та на інші фактори знижує продуктивність – і на виконання звичних завдань витрачається більше часу. До того ж погіршується сприйняття інформації – ми частіше перепитуємо те, що щойно почули, погано запам’ятовуємо.

👍Дотримання таких порад допоможе вам і вашому школяру стати уважнішими й швидше виконувати повсякденну роботу, щоби мати час на спілкування з близькими та рідними, яке ми зараз – у час війни – цінуємо значно більше.