☀️Держпраця розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!»

Фото без опису
 
💭Незадекларована праця – це свідоме ухилення роботодавців і працівників від оформлення трудових відносин з метою отримання тих чи інших переваг за рахунок приховування реальних доходів, отримання соціальних пільг, несплати податків тощо.
 
📑Розраховуючи на збільшення прибутків та відсутність зобов’язань обидві сторони трудового договору наражають себе на ризики, про існування яких вони навіть не здогадуються. Для працівників ризиків набагато більше, проте для роботодавця ж вони набагато більше коштують.
 
На жаль, незадекларована праця залишається поширеним явищем і під час війни, що в свою чергу наносить суттєву шкоду, зокрема і обороноздатності нашої країни.
 
📉За найменшими оцінками державний бюджет щороку втрачає від незадекларованої праці біля 100 мільярдів гривень. Ця величезна сума могла б допомогти нашим воїнам захищати Україну і швидше звільняти тимчасово окуповані території.
 
❗️З метою донесення до всіх громадян інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».
 
☝️Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також в одночасному здійсненні моніторингу стану додержання вимог законодавства. Такий моніторинг є основою для формування переліків суб’єктів господарювання, які використовують працю без укладення трудових договорів, для подальшого спостереження та реагування.
 
👨‍💻Наразі інспектори праці здійснюють інформаційні відвідування у сферах торгівлі і організації харчування, одночасно проводиться аналіз динаміки працевлаштування в інших галузях.
 
❗️Пам’ятайте! Тільки задекларована праця допоможе захистити нашу країну, сприятиме розвитку економіки та зробить наше життя кращим!
 
📢 Більше інформації на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua.