📌172 роботодавця Київщини отримали компенсацію витрат за працевлаштування ВПО
💭Київський обласний центр зайнятості продовжує розгляд заяв від роботодавців на отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.
📎У першому півріччі цього року 172 роботодавця Київщини скористалися програмою компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 409 внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території або районів активного ведення бойових дій.
Для виплати компенсації витрат з оплати праці 4,7 млн грн вже надійшли на рахунки підприємств, де працюють вимушено переміщені особи.
💸Фінансову підтримку отримали роботодавці, які працюють в галузях переробної промисловості (виробництво), заклади оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, організації харчування, а також установи, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, охорони здоров’я, сільського господарства, будівництва тощо.
⚖️Для отримання компенсації в розмірі 6700 грн за кожного працевлаштованого переселенця роботодавцям необхідно подати заяву через застосунок «Дія» або звернутися підрозділу служби зайнятості за місцезнаходженням. Тривалість надання такої допомоги не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.
☝️Загалом упродовж 6 місяців поточного року послугами обласної служби зайнятості з метою працевлаштування скористалися 2 326 осіб з числа ВПО.
🖇️Сьогодні служба зайнятості оперативно забезпечує внутрішньо переміщених осіб усіма необхідними послугами за допомогою новітніх форм роботи з використанням соціальних мереж та електронних засобів комунікацій, фахівці консультують онлайн через телеграм-каналі підтримки  https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi
✅Київська обласна служба зайнятості надає консультації:
- із загальних питань діяльності центрів зайнятості та філій Київського обласного центру зайнятості: (063) 244 0149
- з питань реєстрації та пошуку роботи: (063) 239 7054
- з питань надання консультацій отримання мікрогранту на розвиток або створення власної справи, в т.ч. учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей: (093)5510894

Найактуальніша інформація:
Фейсбук-сторінці:  https://www.facebook.com/kyivobl 
Інстаграм-сторінці: https://www.instagram.com/kobl_cz/ 
на сайті Київського ОЦЗ:  https://kir.dcz.gov.ua/.

Фото без опису