Фото без опису

✨ В грудні 2022 року спеціалістами відділу з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища прийнято участь у трьохденному тренінгу в рамках проєкту – «Нові можливості для жінок-еколого-економічний потенціал лісосмуг, самозаліснених та інших необроблених (занедбаних) територій у Київській, Сумській, Чернігівській областях», який було проведено за сприяння та організації Асоціації сільських, селищних рад та об'днаних громад України на чолі з керівником проєкту Наталією КЛЮЧНИК.

➡️На тренінгу було представлено кращі практики та опрацьовано 9 бізнес та фінансових моделей з метою використання земель громад з найбільшою продуктивністю.

🌺 Участь у пілотному проєкті прийняло 15 представників громад із трьох областей, в тому числі було відібрано для участі і Бишівську сільську територіальну громаду.

🌱 В ході впровадження моделей було вирішено в Бишівській сільській територіальній громаді створити соціальну модель під назвою «Сади для дітей громади». Створено бізнес модель та проведено аналіз територій які будуть використані для реалізації проєкту.

❇️ Метою проєкту є закупівля та висадка посадкового матеріалу фруктових кісточкових дерев, а саме: абрикосу, нектарину, сливи та черешні.

Реалізація проєкту буде відбуватися на:

✔️пришкільних земельних ділянках, зокрема до проєкту зголосилися долучитися навчальні заклади та дошкільні навчальні заклади сіл Бишів, Лишня, Козичанка, Яблунівка, Грузьке, Мостище;

✔️земельних ділянках що перебувають в постійному користуванні релігійних громад с. Бишів, с. Мостище.

✔️прилеглих територіях до будинків культури с. Осикове, інше. Реалізація даного проєкту забезпечить учнів та вихованців громади продукцією власного виробництва, зокрема соками, джемами, компотами, сухофруктами, пастилою, сублімованою продукцією. Надлишки продукції можна реалізовувати та передавати для підтримки ЗСУ.

🌿Додатковими шляхами покращення для реалізації проєкту є висадка медоносних культур в міжрядкових частинах ділянок та встановлення декількох вуликів, що в свою чергу може надати можливість використання продуктів бджільництва дітками громади.

☘️ Була зібрана потреба в насадженнях та подана для реалізації проєкту та закупівлі до АССОГУ в кількості 500 одиниць, завдячуючи керівництву АССОГУ можливість створення «Садів для дітей громади» кількість саджанців, що будуть висаджені вже цієї осені в межах Бишівської громади виросла з 500 до 1000 одиниць, щиро хочемо подякувати керівництву АССОГУ - Ви неймовірі!

☘️ 22-25 травня 2023 року начальником земельного відділу Бишівської сільської ради Тетяною ЛАЗАРЕНКО була прийнята участь у навчальному семінарі в ролі спікера – «Нові можливості для жінок- еколого-економічний потенціал лісосмуг, самозаліснених та інших необроблених (занедбаних) територій у Київській, Сумській, Чернігівській областях», де була можливість поділитися досвідом та моделлю нашої громади з іншими представниками сільських, селищних та міських громад Київської Сумської та Чернігівської областей.

💙💛 Крокуємо вперед разом!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису