6 березня під керівництвом т.в.о. голови Київської ОДА Дмитра Назаренка відбулося засідання колегії облдержадміністрації. Участь у заході взяли начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, керівник Київської обласної прокуратури Максим Крим, начальник ГУ СБУ в Києві та Київській області Артем Бондаренко, перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський. Також до засідання долучилися заступники голови адміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови райдержадміністрацій та керівники територіальних громад. 

Участь у заході взяв Бишівський сільський голова Іван Рознай.

Під час колегії учасники заслухали звіт про стан роботи з внутрішньо переміщеними особами в Київській області та про забезпечення прав дітей під час воєнного стану, обговорили питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати обов’язкових платежів та внесків до Пенсійного фонду та інші питання.

«Попри ворожі обстріли, ми вистояли і пережили надскладну зиму. Вдячний кожному, хто виконував та продовжує виконувати свої обов’язки сумлінно. Тепер наше завдання вже сьогодні розпочати готуватися до нового опалювального сезону, ще більше приділяти увагу безпеці, нарощувати свою міць у всіх сферах. Наголошую, саме від нас з вами залежить, як ми підготуємося, як побудуємо свій цивільний фронт та організуємо роботу. Маємо не тільки відновлювати все знищене, а й розвиватися, створювати нове. Тільки за таких умов ми пришвидшимо нашу безсумнівну Перемогу над ворогом», ‒ підкреслив у своєму виступі т.в.о. голови КОДА Дмитро Назаренко.

Про стан роботи з внутрішньо переміщеними особами в Київській області доповів директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан. На Київщині наразі зареєстровано понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Під час свого виступу він акцентував зокрема на необхідності сприяти вимушеним переселенцям у працевлаштуванні. За результатами розгляду питання було вирішено посилити роботу з інформування внутрішньо переміщених осіб щодо активізації взяття на облік у центри зайнятості всіх працездатних, але не зайнятих осіб, які проживають у місцях компактного проживання. 

Начальниця Служби у справах дітей та сім’ї Київської ОВА Ірина Антошка доповіла про організацію роботи із захисту прав дітей в умовах воєнного стану.  Вона розповіла, що частина закладів, які були переміщені під час бойових дій, вже повернулися за місцем постійного перебування. Крім того, наприкінці 2022 року відновили свою роботу два обласних центри соціально-психологічної реабілітації дітей.

За результатами колегії ОВА кожен структурний підрозділ отримав відповідні доручення.