У Київській області створили цикл документальних фільмів «Київський Форпост», де зібрано факти російського терору та воєнних злочинів під час окупації регіону. 

Автори проєкту задокументували свідчення жертв окупантів, показання свідків та експертів, висвітлили масштаби втрат і руйнувань на Київщині. 

Київський форпост — фільм про регіон, що дав відсіч рашистам. Кожен із шести епізодів розповідає про окремий воєнний злочин російських військових та їхнього командування:

  • у першій серії — про воєнні злочини проти цивільних;
  • у другій  — про перешкоджання евакуації мирного населення;
  • У третій — про тих, хто пережив катування і депортацію на територію рф, та тих, чиї рідні ще досі перебувають у незаконному увʼязненні; 
  • у четвертій — про захоплення рашистами ЧАЕС та події на ядерному обʼєкті під час окупації; 
  • у п’ятій — про випадок у Бородянському психоневрологічному інтернаті, робітників та пацієнтів якого росіяни використовували як «живий щит». 

У ньому висвітлюються героїчні вчинки жителів Київщини: медичних і соціальних працівників, рятувальників, робітників ЧАЕС, звичайних жителів. Та багато інших вражаючих історій людей, які, попри всі нищівні дії росіян, намагалися боротися кожен на своєму місці. Тримаючи свій форпост, аби звільнити Київщину від окупантів. 

Документальні фільми можна переглянути за посиланням

Фільми створені за ініціативи ГО «САМ» та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Київською обласною військовою адміністрацією.