Газові балони, туристичні плитки та пальники — ці прилади використовують українці, щоби приготувати їжу за відсутності світла й газу. Проте їх неправильна експлуатація може коштувати здоров’я та навіть життя.

Зберігайте чекліст і дотримуйтеся правил, щоб вберегти себе та близьких від надзвичайної ситуації

  • Купуйте виключно сертифіковану продукцію лише в ліцензованих точках продажу.
  • Неухильно дотримуйтеся інструкції виробника. Завжди перевіряйте цілісність виробу.
  • Газовий пальник розрахований для використання на відкритому повітрі. Якщо пальник використовується у приміщенні, де живуть люди, там обов’язково має бути вентиляція.
  • Не допускайте потрапляння на пальники чи балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.
  • Використовуйте лише спеціалізований посуд, призначений для приготування їжі на пальниках та туристичних плитках.
  • Великі газові балони рекомендовано використовувати лише у приватному секторі. Розміщувати їх в багатоповерхівках та високих будинках заборонено!
  • Газові балони обслуговуйте лише у спеціальних організаціях, категорично заборонено самостійно наповнювати балони чи ремонтувати їх.

Ця публікація створена ГО «Інтерньюз-Україна» в межах проєкту «Безпека (Ци)Вільних», який реалізується за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні.