Фото без опису

Щорічно 3 грудня Всесвітній день інвалідів нагадує суспільству про проблеми дітей з особливими потребами, привертає увагу до численної верстви населення, яка має вроджену чи набуту інвалідність і потребує постійної турботи та допомоги оточуючих.

2 грудня 2022 року, представник Служби у справах дітей та сім’ї Бишівської ради відвідала родини громади дітей з особливістю. Такі зустрічі подарували дітям позитивних емоцій та чудовий настрій. Дякуємо за долучену допомогу.

Теплі слова підтримки родинами висловила Нечай Карина Романівна: «Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій. Бишівська сільська рада пам’ятає про них, і завжди рада допомогти».

Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких людей ставиться, як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства. Такі люди не називають себе інвалідами, вони не вимагають до себе жалю, для них важливе лише елементарне – можливість жити. Бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.