27 листопада Прем’єр-міністр Королівства Бельгія Александер де Кроо в ході свого візиту до України побував у Бучі та Бородянці. Про це у своєму Telegram-каналі зазначив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. 

«Разом відвідали місце масового поховання людей, яких вбили та закатували росіяни, біля храму Святого Апостола Андрія Первозванного в Бучі. Також побували в селищі Бородянка, що після російської окупації майже повністю зруйноване», – написав Олексій Кулеба. 

Після спілкування з високим гостем, очільник Київської області зазначив, що пана Александера де Кроо вразило те, що він побачив під час свого візиту в Україну. Особливо Прем’єр-міністр Бельгії відзначив стійкість та волю українського народу. 

Голова Київської обласної військової адміністрації подякував країні-союзниці Бельгії за підтримку та допомогу нашій державі в часи війни.

Як раніше повідомляли, 26 листопада Прем’єр-міністр Бельгії приїхав із офіційним візитом до України. Він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Вони підписали декларацію щодо підтримки Бельгією повноправного членства України і в Європейському Союзі, і в НАТО.