Фото без опису

Шановні жителі Бишівської територіальної громади!

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У цей скорботний день, ми згадуємо мільйони наших земляків, які стали жертвами жахливого геноциду українського народу.

Після Голодомору-геноциду проти українців пройшло дев’яносто років. Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують геноцидні практики. На наших очах розгортаються трагічні події та злочини, які, з усією наочністю демонструють те, жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. росія має на меті знищити українську націю, українську ідентичність, культуру, мову, вбиваючи і депортуючи українців, руйнуючи міста, спалюючи українські книги тощо. Ми не забудемо, що з перших днів повномасштабного вторгнення наша громада перебувала у зоні бойових дій стійко тримаючи оборону Києва, з боку Макарова, Копилів, Мотижина, Бузової. Село Бишів та Ясногородка, зазнали ракетного обстрілу та авіабомбардування, знищені адмінбудівля, дитячий садок, будинок культури, комунальна техніка, пошкоджено дитячий садок та заклади середньої освіти.

Єднаймося заради перемоги нашої України. Ми маємо незалежну державу, Збройні сили України, мужніх та відважних захисників й захисниць, підтримку світу, дипломатичну, військову, фінансову та гуманітарну допомогу. І найголовніше – наша згуртованість! Ми вистоїмо та обов’язково переможемо! 

Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю та запалімо свічку на своєму вікні у рамках Всеукраїнської скорботної акції «Запали свічку памʼяті» завтра, 26 листопада, о 16.00 год.

Світла пам’ять безневинно загиблим! 

 

Бишівський сільський голова Іван РОЗНАЙ