Аграрії Київщини розпочинають збір технічних культур в області, також продовжується збір овочевих. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба в Telegram.

Він зазначив, що серед технічних культур станом на сьогодні вдалося зібрати 65,52 тисячі тонн соняшника, 25,04 тисячі тонн сої, 1,1 тисяч га цукрових буряків та 27,06 тисяч тонн солодких коренів.

«На Київщині відновив роботу один із заводів переробки цукрових буряків. Це гарний приклад того, як незважаючи на війну, аграрії Київщини продовжують працювати та максимально підтримувати продовольчу безпеку не тільки області, але й всієї країни», - наголосив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Крім того, голова КОВА повідомив, збір овочевих культур становить 1036,7 тисяч тонн, зокрема картоплі – 647,7 тисяч тонн.

Також для забезпечення потреб тваринництва на зимово-стійловий період аграрії області завершили заготівлю грубих кормів та силосу, зокрема заготовили сіна 45,5 тисяч тонн, сінажу - 57 тисяч тонн, соломи - 50 тисяч тонн; силосу з кукурудзи - 78,5 тисяч тонн.

Як повідомлялося раніше, аграрії Київщини намолотили понад 1 млн тонн врожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 342,92 тисяч га.

Як відомо, на програму підтримки малих агровиробників надіслано 226 заявок від аграріїв Київщини, серед яких успішно затверджені 83.