Фото без опису

Жорстока, звірська війна російської федерації проти усіх українців призвела до жахливих наслідків. Масові вбивства та згвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, викрадення людей, роз’єднані сім’ї, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів – це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство.

Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації – є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші. Відповідно до статті 1 ЗУ «Про соціальні послуги», а також Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою КМУ від 1 червня 2020 року № 587, до осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, належать особи/сім’ї, які не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин, зумовлених шкодою, заподіяною бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією.

Враховуючи поточну ситуацію в країні, вкрай важливо забезпечити надання вчасної психологічної підтримки та допомоги громадянам України, які цього потребують через центри надання соціально-психологічних послуг.

Постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ в м. Києві.

Можливі різні варіанти взаємодії з центром:
1. Перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких клієнт отримує повний спектр послуг.
2. Людина може приїхати на 3 дні, отримати обстеження, консультування психолога/психотерапевта, призначення лікування.
3. Для киян можливий амбулаторний варіант, коли вдень можна отримувати вищевказану допомогу, а потім повертатись додому.

Враховуючи зазначене, громадяни України, які потребують соціально-психологічних послуг та влаштування до Реабілітаційного центру звертатися на гарячу лінію Представництва МОМ в Україні за номером телефону 0800505501 (прийом дзвінків щодня з 8:00 до 20:00).