Фото без опису

3 березня 2021 року Кабінет Міністрів України розпорядженням No 167-р схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей і затвердив план заходів щодо її реалізації.

Концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року окреслює виклики стосовно розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві.

Принагідно інформуємо, Мінцифри запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», цілі якої: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути». На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Мета проєкту «Дія.Цифрова освіта» — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. Всі освітні серіали створені без державного фінансування, за підтримки партнерів — донорів, бізнесу чи NGO. Також на порталі є національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм» для громадян, держслужбовців, медиків і вчителів.

Мінцифра закликає всіх громадян спочатку скласти тест на цифрову грамотність «Цифрограм» і після цього безоплатно навчатися за допомогою освітніх серіалів.

Найпопулярніші освітні серіали на порталі «Дія. Цифрова освіта» доступні за посиланням

Київська обласна державна адміністрація разом із Мінцифрою об’єднує зусилля,аби прискорити цифрову трансформацію громад в регіоні. Про новий інструмент цифрової трансформації на місцях детально представлено в освітньому серіалі «Як громаді стати цифровою», який рекомендуємо поширити у громадах.