Фото без опису

Шановні жителі Бишівської територіальної громади!

У зв’язку з повідомленням про припинення діяльності відділення Ощадбанку с. Бишів з 19 лютого 2022 року інформуємо:

Ощадбанк продовжить закривати свої відділення в Україні. Протягом 2021-2024 очікується скорочення відділень банку. Таку Стратегію схвалили в Кабінеті Міністрів України, якою визначено зменшення Ощадбанком рівня операційних витрат і перегляд капітальних витрат шляхом оптимізації мережі та централізації операцій.

Протягом 2021 року керівництвом Бишівської сільської ради проводилася робота щодо недопущення закриття відділення. 4 червня була проведена робоча зустрічі з начальником відділення ТВБВ №10026/0773 Ковалем Ігорем Андрійовичем про встановлення банкомату для зручності мешканців громади, обговорені питання діяльності банківського відділення в с. Бишів й пакетних послуг Ощадбанку для фізичних та юридичних осіб. https://byshiv-rada.gov.ua/news/1622897697/
Паралельно було проведено онлайн-опитування мешканців щодо роботи Ощадбанку для обґрунтування необхідність функціонування відповідного відділення. https://byshiv-rada.gov.ua/news/1622026530/

4 червня 2021 року був направлений лист №534 керуючому відділення ТВБВ №10026/0773 Ковалю Ігорю Андрійовичу про результати опитування щодо відділення АТ “Ощадбанк” в с. Бишів, з побажанням ввести в штат ще одного працівника для уникнення черг та встановлення банкомату для зручності обслуговування клієнтів в різний час доби, сподіванням на плідну співпрацю та прохання мешканців Бишівської громади не закривати відділення.

Також, 14 вересня 2021 року керуючому відділення Ковалю Ігорю Андрійовичу були надіслані листи №1051 та №1052 щодо роботи відділення, встановлення банкомату та терміналу відділення АТ “Ощадбанк” в с. Бишів, враховуючи численні звернення мешканців та зважаючи на постійні черги, недостатню кількість обігових коштів і неможливість проведення операцій з коштами в зручний час для громадян.

У відповідь на це, 26 листопада сільська рада отримала лист від 24.11.2021 №100.40/0773-163   від АТ «Державний ощадний банк України» Філія - Головне управління по м.Києву та Київської області, в якому йшлося про те, що відповідно до наказу від 23.11.2021 №2140 Головного управління по м. Києві та Київській області АТ “Ощадбанк” і на виконання постанови правління АТ “Ощадбанк” від 16.11.2021 №748 “Про закриття окремих територіально відокремлених безбалансових відділень АТ “Ощадбанк” прийнято рішення про закриття ТВБВ №10026/0779 с. Бишів, вул. Київська, 48. Датою припинення діяльності відділення визначено 19 лютого 2022 року (додається).

Бишівська сільська рада негайно відреагувала на даний лист. 30 листопада було терміново направлені листи-звернення до Голови Київської обласної ради Гунько Н. І. (лист №1437), Голови Київської обласної державної адміністрації Володіну В. Г. (лист №1435), Голови Фастівської районної державної адміністрації Кабатову Є.О. (лист №1436) з проханням втрутитись в ситуацію і запобігти негативним наслідкам, вжити відповідних заходів та не допустити припинення роботи банківського відділення в с.Бишів.

Також, Бишівським сільським головою Іваною Рознаєм терміново було скликано позачергову сесію 29 листопада, на якій було розглянуто питання щодо недопущення закриття відділення банку та було прийнято рішення сесії “Про звернення депутатів Бишівської сільської ради щодо недопущення закриття ТВБВ №10026/0779 АТ”Ощадбанк” по вул. Київська, 48 в селі Бишів Фастівського району Київської області”.

Дане звернення з додатками (копія звернень старост з підписами мешканців сіл) Бишівською сільською радою було направлено Народному депутату України XI скликання Дунді О. А. (лист №1472), Народному депутату України XI скликання, Голові Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцеву Д. О. (лист №1471), Національному банку України (лист №1473), Акціонерному товариству «Ощадбанк» (лист №1474), в Головне управління по м. Києву та Київської області АТ «Ощадбанк» (лист №1475).

Станом на сьогодні, сільська рада отримала лист-відповідь Національного банку України, в якому зазначено, що органам державної влади, до яких відноситься і Національний банк України, заборонено будь-яким чином впливати на керівництво чи працівників банків у ході виконання ними службових обов'язків або втручатись в діяльність банку (копія листа додається).

Бишівська сільська рада вкрай негативно відноситься до закриття банківського відділення в с. Бишів та стурбована наслідками, які воно спричинить. Для нас надзвичайно важливе дане питання, особливо враховуючи той факт, що наша громада складається з 15 населених пунктів, в яких проживає близько 10 000 жителів, з них більшість - це люди пенсійного віку, малозабезпечені сім'ї, соціально незахищені верстви населення тощо. На жаль, керівництво АТ “Ощадбанк” не чує і не бачить проблем сільських громад, зокрема, і нашої Бишівської сільської територіальної громади.

Хочемо наголосити, що ми зацікавлені та робимо все можливе для того, щоб на території Бишівської сільської територіальної громади надавалися якісні банківські послуги, тому Бишівською сільською радою ведуться переговори з банківськими установами щодо функціонування повноцінного банківського відділення для отримання пенсії, субсидії, здійснення оплати комунальних послуг, здійснення інших банківських операцій та встановлення банкомату для отримання готівки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису