1 лютого було проведено робочу зустріч заступника директора Макарівської філії Київського обласного центру зайнятості Олени Вохмяніної з фахівцем Служби у справах дітей та сім'ї Бишівської сільської ради Кариною Нечай.

Під час заходу головною тематикою стало обговорення Постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 № 893, де затверджено «Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя», який визначає механізм запровадження та організації функціонування сім’ї патронатного вихователя, надання послуги патронату над дитиною, яка перебуває у складних життєвих обставинах, здійснення заходів щодо її захисту та забезпечення права на догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі.

Пошук кандидатів проводиться шляхом інформаційних кампаній, співбесід і консультацій з особами, які виявили бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя, зокрема з числа безробітних. Наприкінці зустрічі соціальні партнери домовились про подальшу плідну співпрацю в даному напрямку.