Сьогодні, відбувся дводенний онлайн-семінар «Стратегічне планування місцевого розвитку: основні засади» 27-28 січня 2022 року, в якому взяли участь учасники робочої групи з розробки Стратегії розвитку Бишівської сільської територіальної громади. Семінар організований для 96 українських громад отримають у 2022 році експертну підтримку U-LEAD у розробці стратегії місцевого розвитку! Приємно, що Бишівська територіальна громада одна з 96 відібраних громад.

«Стратегія місцевого розвитку є основним інструментом, який залучає, дозволяє та посилює громади для збільшення добробуту мешканців. Кожна стратегія має бути розроблена «знизу-вгору», має активно залучати всі зацікавленні сторони з урахуванням місцевих потреб і потенціалу», – зазначила Наталія Старостенко керівниця сектору регіонального та місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні.

Директор «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель повідомив, що «U-LEAD з Європою» активно підтримує українські громади у створенні стратегій місцевого розвитку: «Мінрегіон оголосив дуже амбітну мету – до кінця 2022 року всі українські громади повинні мати затверджені стратегії місцевого розвитку. Ми активно сприяємо цій цілі! З 2016 року понад 340 громад успішно підготували свої стратегії місцевого розвитку за підтримки U-LEAD. Тепер у нас нова хвиля — 96 громад, які представляють усі 24 області України та відібрані спільно з Мінрегіоном на конкурсній основі для отримання експертної підтримки U-LEAD у розробці своїх стратегій розвитку».

Розробка Стратегії розвитку нашої громади триває. Долучайтесь до групи у Facebook «Стратегія розвитку Бишівської територіальної громади»