Фото без опису

Нагадуємо, що в Бишівській територіальній громаді можна зробити щеплення бустерною дозою вакцини проти коронавірусу всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після другої вакцинації від COVID19.

Що ж таке бустерна доза вакцини та для чого вона потрібна?

Бустерна доза – це доза, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується для забезпечення захисту від коронавірусу.

У МОЗ пояснили: після введення бустерної дози людина зможе отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме протягом 270 діб із дати її введення. І цей новий сертифікат міститиме дані лише про останню (!) із введених вакцин. Тобто, якщо перші два щеплення були зроблені препаратом «CoronaVac», а бустерне – «Comirnaty», відображатиметься у сертифікаті останнє, а отже з ним можна буде потрапити до країн, де «CoronaVac» не схвалений. Згенерувати ж цифровий сертифікат, які раніше, можна буде в «Дії».

Отримати бустерну дозу можна в БИШІВСЬКІЙ АМБУЛАТОРІЇ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ, за адресою: с. Бишів, вул. Київська, 22Б, у порядку «живої черги» з 8:30 до 15:00 год. Обов'язково з собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон.

Вакцинація рятує життя. Захистіть себе від важкого перебігу від COVID-19.