Фото без описуДо уваги мешканців та мешканок Бишівської сільської територіальної громади!

Нагадуємо про обов'язкову сплату земельного податку та податку на нерухоме майно (які контролює податкова служба) для НЕДОПУЩЕННЯ НАРАХУВАННЯ НА БОРГИ ШТРАФНИХ САНКЦІЙ ТА ПЕНІ.

При оплаті податків перевіряйте в призначенні платежу наявність вашого ІДЕНТИФІКАЦІЙНОГО КОДУ!!!

Податки є основою формування бюджету територіальної громади та держави в цілому, завдяки якому здійснюються видатки на різні суспільні потреби. Саме від рівня сплати податків, сьогодні залежить розвиток соціальної інфраструктури наших населених пунктів, рівень надання освітніх і медичних послуг, благоустрій та культурний розвиток громади.

Всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.

Відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є місцевим податком у складі податку на майно. Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи та іноземці, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості, в тому числі її частки, відмінної від земельної ділянки.

Відповідальність за порушення законодавства в частині несвоєчасної сплати  податків та внесків покладено на платників податків та тягне за собою застосування штрафних санкцій відповідно до статті 124 податкового законодавства. 

Шановні платники податків, з метою недопущення формування податкового боргу, просимо Вас у терміновому порядку сплатити податкові зобов’язання.