Фото без опису

11 жовтня 2021 року в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» учні 6-9 класів Ясногородської гімназії відвідали 50 Державний пожежно-рятувальний пост 7 ДПРЗ ГУДСНС України у Київській області с. Бишева.
Для учнів було проведено виховний урок на протипожежну тематику. Під час якого рятувальники, у формі гри, разом з дітьми згадували телефон «Служби порятунку», порядок виклику пожежно-рятувальних підрозділів та дії в разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації. Капітан служби цивільного захисту ТВО Падалка Н. І. провів пізнавальну екскурсію, ознайомив з правилами пожежної безпеки, розширив уявлення про роботу пожежників, способи гасіння пожеж, транспорт та професією пожежника.

В практичній частині для учнів рятувальники влаштували справжній майстер-клас: ознайомили з пожежно-технічним обладнанням, розповіли про характеристики пожежно-рятувальних автомобілів та продемонстрували як гасити умовну пожежу. Учні відчули себе справжньою командою вогнеборців. Хлопчики та дівчатка приміряли елементи бойового одягу пожежника й сиділи в кабіні пожежного автомобіля.

Подібна виховна робота необхідна, адже живе спілкування з рятувальниками викликає в учнів великий емоційний відгук, а яскраві враження від подібних заходів залишаються в пам'яті на довгі роки.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Джерело: Фастівський РУ ГУ ДСНС України у Київській області