Фото без опису

Відділ соціального захисту населення Бишівської сільської ради нагадує, що триває оформлення документів для отримання пільговими категоріями громадян компенсації на придбання твердого палива і скрапленого газу. Зазначена пільга призначається на календарний рік.
Такою допомогою мають можливість скористатися ті пільговики, які використовують для пічного опалення виключно тверде паливо, а також для приготування їжі - балонний газ. Допомога виплачується один раз на рік у готівковій формі на особовий рахунок у банку.

Мінімальні норми для надання пільг населенню (на домогосподарство на рік): тверде паливо -  одна тонна, скраплений газ - один балон.

Граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу в 2021 році складають:  

  • 3117,67 грн за одну тонну твердого палива;
  • 311,77 грн за один балон скрапленого газу.

Виходячи з цього, у 2021 році розмір пільги на придбання твердого побутового палива та скрапленого газу становить:

Розмір пільги Тверде паливо Скраплений газ
100% 3 117,67 грн 311,77 грн
75% 2 338,25 грн 233,83 грн
50% 1 558,84 грн 155,89 грн

Що необхідно зробити для включення до списку осіб, які мають право на отримання зазначеної компенсації?
Необхідно звернутись до сільської ради (жителям с. Бишів, с. Горобіївка, с. Лубське та с. Ферма) або діловодів сіл Бишівської територіальної громади та надати:

  • заяву для виплати пільг у грошовій готівковій формі;
  • акт обстеження умов проживання, де зазначено, що будинок не газифікований (обладнання пічне, постачання природного газу до плити відсутнє);
  • реквізити банку.

При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер, а також документ, що підтверджує право на пільги.

УВАГА! Пільга таким категоріям громадян як учасники війни, багатодітні сім’ї, пенсіонери з числа медичних, фармацевтичних, педагогічних працівників, працівників культури, бібліотек та захисту рослин, призначається з урахуванням доходів. Тому, у разі коли середньомісячний дохід в розрахунку на одну особу перевищує суму 3 180 грн., пільговик втрачає право на отримання пільги. У такому випадку він може звернутись за призначенням субсидії. Нагадуємо, що у разі отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, відповідна пільга не нараховується.