Вчора, 3 червня, у Хмельницькому відбулося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. У засіданні особисто взяв участь Бишівській сільський голова Іван Юрійович Рознай у режимі відеоконференції у м. Фастові.  

 «Реформа децентралізації є складним, політичним та організаційним процесом. Для об'єднання законодавчої і виконавчої влади та організації місцевого самоврядування був саме створений Конгрес - «майданчиком при президентові» для відкритого обговорення актуальних проблем громад України та шляхів їх вирішення» - зазначив Іван Рознай .

Під час засідання Конгресу були обговорені питання реалізації реформи децентралізації, забезпечення фінансовими ресурсами місцевих бюджетів, удосконалення механізму розподілу міжбюджетних трансфертів, збільшення обсягу Державного фонду регіонального розвитку, реформування системи архітектурно-будівельного контролю, підготовки до нового опалювального сезону, низка організаційних питань та інші.
 
Конгрес місцевих та регіональних влад є консультативно-дорадчим органом при президентові України, створений на заміну Раді розвитку громад та територій. Складається з двох палат. Перша - місцева влада, голови ТГ, райради. Друга - голови обладміністрацій та рад.

Відеозапис засідання

Фото без опису