Просимо мешканців нашої громади висаджувати на кладовищах живі квіти і відмовитись від вшанування померлих штучними пластиковими квітами, які забруднюють довкілля.

Рішенням виконавчого комітету Бишівської сільської ради від 31.03.2021 р. № 25 НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ використовувати штучні квіти та інші ритуальні товари, виготовлені з пластику, на кладовищах Бишівської громади.

Фото без опису

Штучні квіти та вінки неможливо безпечно утилізувати без порушення екологічних і санітарних вимог. Оскільки вони виготовлюються з синтетичних матеріалів, період розкладу яких у природі становить від 500 років. Їх також не можна спалювати, бо під час горіння пластмас виділяються токсичні речовини (діоксини, формальдегід, феноли тощо), які можуть викликати онкозахворювання. При потраплянні у грунтові води, продукти горіння пластмас забруднюють землю та водні джерела на кілька сотень років. 

Водночас є прекрасна альтернатива штучним квітам - вінки з живих квітів, газонна трава, живі багаторічники. Давайте домовимось разом відмовитись від штучної "краси", яка забруднює наш життєвий простір.


Щиро сподіваємось на свідоме ставлення мешканців нашої громади у цьому питанні.

Фото без опису