Яка ситуація зараз з клубами та будинками культури? Яким є бачення розвитку культури в нашій громаді? Як відбуватиметься працевлаштування працівників культури? Про це говорили сьогодні у Бишеві під час великої наради за участю директора сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської РДА Ліною Факторович, в підпорядкуванні якої досі знаходяться працівники клубів та будинків культури Бишівщини. 

 

Фото без опису

 

Голова громади Іван Рознай повідомив, що на найближчу сесію Бишівської сільської ради буде винесено проєкт рішення про створення комунальної установи “Центр культури і дозвілля” (робоча назва), куди можуть бути працевлаштовані фахівці культури після того, як вони звільняться з відділу культури Макарівської РДА.

Фото без опису

Голова ГО “Розвиток і добробут громади” Ольга Леонова ознайомила присутніх з досвідом інших громад України по впровадженню нових підходів до роботи  бібліотек та закладів культури та вимогами до формування планів культурних заходів з урахуванням потреб усіх верств населення громади. Також було презентовано результати опитування “Бишівська громада очима молоді”, що проводилось у січні 2021 року, щоб працівники культури могли врахувати побажання молодих людей при плануванні заходів. 

 

Фото без опису

 

Наразі дискусія щодо того, як мають розвиватись, оновлюватись та переформатовуватись заклади культури в нашій громаді відкрита і ця зустріч була першою і точно не останньою.